NEN start project voor kleine bedrijven over de Safety Culture Ladder

De SCL is toepasbaar voor grote en kleine bedrijven in alle sectoren. We horen al een tijdje dat kleine bedrijven soms moeite hebben met de norm. Sommige bedrijven vinden dat de gevraagde inspanningen (tijd en geld) niet in verhouding staan tot de omvang van hun organisatie. Of het staat niet in verhouding tot de omzet bij hun opdrachtgevers die de beoordeling van de SCL van hen verlangen. Ontzettend jammer als dat redenen zijn om af te haken in de doelstelling om veiligheids- en gezondheidscultuur bij organisaties te verbeteren!

Wij willen hier wat aan doen. Daarom heeft de Commissie van Deskundigen van de SCL besloten om er een speerpunt van te maken in 2024. Er is een project opgestart om in beeld te brengen waar de schoen wringt bij de kleine bedrijven. En om op basis daarvan te kijken wat we kunnen doen om de SCL beter toepasbaar te maken voor hen. Zonder dat de kwaliteit en de essentie van het SCL instrument verloren gaan.

Bezoek onze workshops

Op 28 februari worden er bijeenkomsten bij NEN in Delft georganiseerd voor kleine bedrijven. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we vooral luisteren en goed in beeld brengen waar bedrijven tegenaan lopen. Dit doen wij tijdens interactieve workshops:

  • Workshop 1 is bedoeld voor bedrijven zonder een SCL-certificaat:
    09.30 – 12.30 uur bij NEN.
    Na afloop van de workshop wordt de deelnemers een lunch aangeboden.
  • Workshop 2 is bedoeld voor bedrijven met een SCL-certificaat:
    13.30 – 16.30 uur bij NEN.

Aanmelden

Een opgave van deze bedrijven zien we graag vóór 23 februari tegemoet, dan hebben we nog gelegenheid om een juiste mix te selecteren en tijdig de uitnodigingen uit te doen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bent u een klein bedrijf dat uw ervaringen wilt delen? Neem dan contact op met het SCL team via Naazra.lalmahomed@nen.nl