Oproep om deel te nemen aan de enquête voor de evaluatie van de SCL producten

De komende tijd zal een evaluatie van de SCL-producten, de SCL Original, de SCL, de SCL Light en de Approved Self Assessment (SCL ASA) plaatsvinden. Deze evaluatie wordt uitgevoerd door NEN. Voor deze evaluatie wordt er een enquête uitgezet en worden interviews gehouden.

Het doel van deze evaluatie is om zicht te krijgen of alle producten echt bijdragen aan de doelstellingen van de SCL en of het meten van de veiligheids- en gezondheidscultuur via de verschillende producten bijdraagt aan een gezondere en veiligere werkomgeving.

Daarom is het ook belangrijk om te weten wat de tekortkomingen zijn en wat de impact is, allemaal vanuit het perspectief van de verschillende betrokken belangen.

Indien nodig zal de evaluatie leiden tot een aanpassing van de verschillende SCL-producten of het ontwikkelen van nieuwe producten.

De enquête voor de evaluatie van SCL is nog in voorbereiding. Zodra de enquête beschikbaar is zal dit via diverse kanalen bekendgemaakt worden, naar verwachting binnen enkele weken.

Evaluatie ViA

Naast de evaluatie van de SCL-producten is er ook een evaluatie van ViA in opdracht van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB).

De evaluatie van ViA wordt uitgevoerd door Easylog BV en ook daarbij wordt er een enquête uitgezet en worden interviews gehouden. Het doel van de evaluatie van ViA is anders dan het doel van de evaluatie van SCL en de vragen zijn dan ook anders. ViA maakt weliswaar gebruik van de SCL en daarom is het onvermijdelijk dat beide evaluaties (en dus ook de enquêtes) elkaar raken, maar er is voor gezorgd dat er vrijwel geen overlap is. Wij roepen dan ook iedereen op om beide enquêtes in te vullen.

Nieuwsarchief

08-02-2023

SCL Nieuwsbrief (februari 2023)

Via bijgaande link ontvangt u de laatste editie van de SCL Nieuwsbrief (februari 2023) Aanmelden Nieuwsbrief SCL ...

06-02-2023

Waarnemingen ter plaatsen

Door Dieter van Delft, waarnemer voor NEN Er wordt een bijwoning uitgevoerd bij iedere nieuw bevoegd verklaarde auditor tijdens de eerste audit en na het afgeven van de aanvullende bevoegd verklaring op trede 4/5. Na de eerste bijwoning...

03-02-2023

‘Cultuur verander je niet op een vrijdagmiddagborrel’

Auditeren voor de Safety Culture Ladder (SCL) is een aparte tak van sport. Anders dan bij systeemnormen spelen bij het auditeren van de SCL soft skills veel meer de hoofdrol. ‘Verbinding maken, daar gaat het om. Zo krijg je veel meer bov...

03-02-2023

Oproep om deel te nemen aan de enquête voor de evaluatie van de SCL producten

De komende tijd zal een evaluatie van de SCL-producten, de SCL Original, de SCL, de SCL Light en de Approved Self Assessment (SCL ASA) plaatsvinden. Deze evaluatie wordt uitgevoerd door NEN. Voor deze evaluatie wordt er een enquête uitgez...

03-02-2023

KWA als kennispartner van NEN, waarom?

KWA Bedrijfsadviseurs is dé partner voor productiebedrijven en instellingen in Nederland. De gedreven en deskundige adviseurs brengen helderheid in de steeds complexere regelgeving. Wij helpen u met: in compliance komen en blijven, realis...